Musaca din cartofi piure si carne tocata

de Raisha in Porc, 25 Mai 2015 | 4848 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru piure
  • - 1,5 kg de cartofi
  • - 1 canita de lapte
  • - 3 linguri de unt
  • - sare
  • Pentru umplutura
  • - 500 g carne de porc tocata
  • - 2 cepe
  • - 1 morcov
  • - ulei
  • - 2-3 linguri pasta de tomate
  • Pentru crusta de deasupra
  • - 3 oua
  • - 50 ml lapte
  • - 3 linguri smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca din cartofi piure si carne tocata:

Incepem sa pregatim musacaua curatand cartofii, spalandu-i si punandu-i la fiert intr-o oala cu apa. Dupa ce acestia se pot patrunde usor cu furculita ii scurgem de apa si incepem sa ii pasam.

Adaugam laptele, untul si sarea si continuam sa amestecam pana devin ca o crema. Dam compozitia deoparte si trecem la urmatorul pas.
Intr-o tigaie punem ceapa la calit cu putin ulei. Cand aceasta s-a patruns adaugam morcovul, adaugam o cescuta de apa si lasam sa se caleasca. Dupa ce morcovul se poate patrune usor cu furculita, adaugam carnea tocata si o lasam la calit pana se deschide la culoare.

Adaugam pasta de tomate si putina apa si lasam totul la fiert pana scade apa. Luam de pe foc si lasam sa se racoreasca.
La urma batem cele 3 oua cu laptele si smantana.
Intr-o tava unsa cu putin ulei asezam un rand de cartofi piure, un rand de parne si la urma cealalalt rand de cartofi piure. Deasupra adaugam compozitia pentru crusta pregatita mai devreme.

Dam totul la cuptor pentru aproximativ jumatate de ora pana se formeaza o crusta aurie deasupra.
Musacaua se serveste calda alaturi de o salata.
Va doresc pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca din cartofi piure si carne tocata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur 4

pe 21.11 la 11:23

Mini rulade de cotlet de porc - Savoare maximă într-un preparat excelent

pe 21.11 la 11:02

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]