Musaca de cartofi "altfel"

de diaconta in Porc, 13 Apr 2013 | 8615 vizualizari

 

Imi place foarte mult musacaua de cartofi,dar de data aceasta m-am gândit să modific puţin reţeta şi mi-a plăcut foarte mult rezultatul.Cartofii au fost cremoşi,au avut suficient sos cât să nu fie seci,deci foarte foarte buni.

 

INGREDIENTE

  • 700 g cartofi roşii

Pentru sosul de carne:

  • 400 g carne porc tocata
  • 2 buc ceapa uscata
  • fire ceapa verde
  • Un morcov
  • Ulei
  • Sare,piper,boia
  • 200 ml suc de rosii
  • Foi de dafin

Pentru sosul bechamel:

  • O lingura unt
  • O lingura faina
  • 300 ml lapte
  • Sare,piper alb,nucsoara

Mai avem nevoie de:

  • 200 g telemea de vaca
  • 50 g cascaval
  • 2 linguri smântâna
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi "altfel":

Cartofii i-am fiert cu coaja în apa cu putina sare.I-am scurs ,i-am curatat si i-am taiat felii mai groase.

Intre timp am preparat sosurile.

Pentru sosul de carne,am calit ceapa si morcovul cu putin ulei,am adaugat carnea tocata.

Am lasat pâna ce carnea s-a deschis la culoare,am condimentat si am pus apa suficienta ca sa fiarba carnea.

Spre final am adaugat sucul de rosii si foile de dafin.

Nu am lasat sa scada foarte mult sosul.

Pentru sosul bechamel,am topit untul,am pus faina,am lasat putin pe foc amestecand continuu,apoi am luat de pe foc si am adaugat laptele.La faza aceasta am amestecat cu un tel sa nu se faca cocoloase.

Am pus din nou pe foc pâna s-a îngrosat.

La final am pus sare,piper si nucşoara.

Intr-un vas am pus sos de carne,apoi un strat de cartofi,iar sos de carne,sos bechamel.

Am continuat cu înca un strat ,iar deasupra sos de carne si sos bechamel.

Peste sos am razuit telemea si cascaval si am pus 2 linguri de smântâna.

Am pus tava în cuptorul preincalzit pâna s-a rumenit deasupra.

Am servit cu muraturi asortate.

 

 

Pofta buna !!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi "altfel"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

Krystyan Trendy 1

15.11.2013, 09:47

interesanta musacaua ta,Dia

diaconta 1

15.11.2013, 10:17

Krysty imi place sa modific retetele,sa nu ne plictisim de aceleasi mancaruri

Sidy 1

19.10.2024, 07:19

Waw...trebuie incercata bunatatea asta !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Musaca cu ou, cașcaval și legume trase prin tigaie