Imi place foarte mult musacaua de cartofi,dar de data aceasta m-am gândit să modific puţin reţeta şi mi-a plăcut foarte mult rezultatul.Cartofii au fost cremoşi,au avut suficient sos cât să nu fie seci,deci foarte foarte buni.
Pentru sosul de carne:
Pentru sosul bechamel:
Mai avem nevoie de:
Cartofii i-am fiert cu coaja în apa cu putina sare.I-am scurs ,i-am curatat si i-am taiat felii mai groase.
Intre timp am preparat sosurile.
Pentru sosul de carne,am calit ceapa si morcovul cu putin ulei,am adaugat carnea tocata.
Am lasat pâna ce carnea s-a deschis la culoare,am condimentat si am pus apa suficienta ca sa fiarba carnea.
Spre final am adaugat sucul de rosii si foile de dafin.
Nu am lasat sa scada foarte mult sosul.
Pentru sosul bechamel,am topit untul,am pus faina,am lasat putin pe foc amestecand continuu,apoi am luat de pe foc si am adaugat laptele.La faza aceasta am amestecat cu un tel sa nu se faca cocoloase.
Am pus din nou pe foc pâna s-a îngrosat.
La final am pus sare,piper si nucşoara.
Intr-un vas am pus sos de carne,apoi un strat de cartofi,iar sos de carne,sos bechamel.
Am continuat cu înca un strat ,iar deasupra sos de carne si sos bechamel.
Peste sos am razuit telemea si cascaval si am pus 2 linguri de smântâna.
Am pus tava în cuptorul preincalzit pâna s-a rumenit deasupra.
Am servit cu muraturi asortate.
Pofta buna !!!!