Musaca de cartofi

de Micutza Luana in Mancaruri cu carne, 30 Mai 2013 | 4589 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg de cartofi
  • 1 morcov
  • 300 gr carne tocata
  • 250 gr ciuperci
  • 2 oua
  • 3 linguri smantana
  • 1 lingura faina
  • 50 gr cascaval
  • sare, piper
  • 2 catei de usturoi
  • 50 gr unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi:

Cartofii se pun la fiert in coaja cu putina sare circa 25 minute. Dupa fierbere se scurg de apa si se lasa la racit. Dupa racire se curata si se taie rondele de circa 7 centimetri, nu foarte subtiri.

Morcovul se curata si se taie rondele. Carnea tocata se pune la prajit la foc mic, cu morcovul si ciupercile. Se adauga treptat usturoiul taiat rondele , sarea si piperul.

Intr-un caston se amesteca ouale batute bine cu smantana si faina.

Si incepem montarea: intr-o tava unsa cu putin unt punem un rand de cartofi si jumatate sin compozitia de carne si din nou punem un rand de cartofi si restul de carne. Deasupra punem sosul de smantana si dam la cuptor circa 30 minute .

Cand este aproape gata punem cascaval ras si mai lasam 2 minute sa se topeasca.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi cu carne tocata