Musaca de cartofi

de Micutza Luana in Mancaruri cu carne, 30 Mai 2013 | 4633 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg de cartofi
  • 1 morcov
  • 300 gr carne tocata
  • 250 gr ciuperci
  • 2 oua
  • 3 linguri smantana
  • 1 lingura faina
  • 50 gr cascaval
  • sare, piper
  • 2 catei de usturoi
  • 50 gr unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi:

Cartofii se pun la fiert in coaja cu putina sare circa 25 minute. Dupa fierbere se scurg de apa si se lasa la racit. Dupa racire se curata si se taie rondele de circa 7 centimetri, nu foarte subtiri.

Morcovul se curata si se taie rondele. Carnea tocata se pune la prajit la foc mic, cu morcovul si ciupercile. Se adauga treptat usturoiul taiat rondele , sarea si piperul.

Intr-un caston se amesteca ouale batute bine cu smantana si faina.

Si incepem montarea: intr-o tava unsa cu putin unt punem un rand de cartofi si jumatate sin compozitia de carne si din nou punem un rand de cartofi si restul de carne. Deasupra punem sosul de smantana si dam la cuptor circa 30 minute .

Cand este aproape gata punem cascaval ras si mai lasam 2 minute sa se topeasca.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi cu carne si ciuperci