Musaca de cartofi

de adela1981 in Porc, 4 Mai 2012 | 4519 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr carne tocata de porc
  • 1 ceapa mare
  • 1 kg cartofi
  • 2 oua
  • 50 gr cascaval
  • 30 gr pesmet
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
  • sare, piper
  • 2-3 linguri ulei
  • 100 gr smantana
  • 2-3 rosii
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi:

Cartofii se spala si se pun la fiert in apa cu sare ( tot cu coaja), dupa ce au fiert se curata si se taie rondele. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei, apoi adaugam carnea tocata si lasam sa   Se unge un vas termorezistent cu ulei si se tapeteaza cu pesmet, asezam un strat de cartofi, condimentam, un strat de carne,  ( jumatate din cantitatea de carne ) rosii taiate felii subtiri. Apoi adaugam , cartofi, rosiile taiate , strat de carne si ultimul strat de cartofi. Se condimenteaza  cu sare si piper, iar deasupra se toarna un amestec facut din ouale batute cu smantana, apoi se presara cu cascavalul ras.  Se introduce in cuptor si se tine pana se rumeneste. se caleasca 6-7 min. Adaugam sare si piper dupa gust  si patrunjelul verde tocat.

TIPS-URI

1

Se poate servi cu sos tomat. Eu am renuntat sa prajesc cartofii, am preferat fierti, sau puteti taia cartofii in felii subtiri ( cruzi ) si adauga straturi de carne si de rosi si sa introduceti la cuptor. (am sa incerc si aceasta varianta)

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi