Musaca de cartofi

de marcela1979 in Porc, 2 Iun 2011 | 4898 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cartofi 1kg
  • 1 ceapa rosie
  • 2 cepe verzi
  • 1 ardei kapia rosu
  • 2 ardei grasi
  • 500 gr carne tocata
  • 300 gr ciuperci champignions
  • bulion de rosii
  • 3 rosii
  • cascaval 3-4 felii
  • sare,piper,busuioc
  • ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi:

Se pun la fiert cartofii in coaja in apa cu sare.Cand s-au fiert se scurg, se curata de coaja si se lasa sa se raceasca.

Intre timp se prepara umplutura: Se caleste intr-o cratita cu ulei ceapa rosie si ceapa verde tocate, se adauga ardeiul kapia si ardeiul gras, ciupercile tocate si carnea tocata si se caleste . Se adauga un pic de apa si se lasa sa fiarba. Cand toate sunt fierte se adauga sare, piper dupa gust si bulionul de rosii si se mai lasa sa dea cateva clocote, apoi  se adauga si busuioc. Se lasa sa se raceasca.

Intr-o tava de yena se pune ulei se aseaza un strat de cartofi taiati rondele peste se adauga umplutura de carne si apoi se acopera cu un strat de cartofi rondele.Se pun deasupra felii de rosii si se da la cuptor cca 40 de minute. Dupa cele 40 de min se scoate tava afara si se pun cateva felii de cascaval si se mai da inca 5-10 min sa se gratineze. Se serveste calda cu muraturi sau salata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

RuxyRux 1

03.06.2011, 22:02

Nr. 1

ExploraCuisine 1

12.07.2011, 07:34

Ce bunatate avem noi aici!!!
delicios tu fata! as manca o portie buna

naomy 1

01.08.2011, 02:05

imi place mult ,nu am mai facut de mult ,arata bine

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc si cartofi la cuptor