Musaca cu cartofi, vanata si dovlecel

de nico_nico in Mancaruri cu carne, 13 Sep 2018 | 5233 vizualizari

 

Provocarea GastroArt

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe mari
  • 700 gr carne tocata de pui si 300 gr carne de vita
  • 2 vinete mari
  • 1 dovlecel mare
  • 300 gr telemea
  • legume (telina, patrunjel, morcovi, ardei rosu si verde)
  • 1 kg cartofi rosii 
  • pasta de ardei (din borcan pus pentru iarna)
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca cu cartofi, vanata si dovlecel:

     Cartofii se pun la fiert in coaja. Cand s-au fiert, se curata de coaja si se taie felii.

Vinetele si dovlecelul se curata de coaja, se taie felii si se prajesc putin in ulei, in tigaie, pana se inmoaie putin.

Intr-o tigaie se caleste ceapa cu legumele, cu putina sare, pana se inmoaie putin, apoi adaugam carnea tocata si se mai lasa pe foc cam 20-25 minute pana se patrunde bine carnea. Sa nu uitam si de pasta de ardei, cam 1 lingura buna.

Intr-o tava mai mare, unsa cu unt putin, punem un strat de cartofi, branza, vanata, dovlecel, apoi carne, branza si iar un strat de cartofi, vanata, dovlecel, carne, branza deasupra sa raman cartofi si branza.

Se da la cuptor circa 30-35 minute pana capata o culoare maronie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca cu cartofi, vanata si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciulama cu pipote si inimi