Musaca

de Gherca Daniela in Mancaruri cu carne, 22 Dec 2015 | 3975 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru piure:

  • 3 cartofi mari
  • 50g unt
  • 100ml lapte
  • sare
  • 1 ou

Umplutura:

  • 500g carne tocata de porc mai slaba
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri cu bulion
  • 1 lingura pasta de rosii picanta
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • 1 cana cu apa
  • ulei
  • 1 ou
  • putin cascaval

Pentru sosul Bechamel:

  • 1 lingura de unt
  • 1 lingura de faina
  • 250ml lapte
  • sare
  • piper
  • nucsoara

Alte ingrediente:

  • unt pentru uns tava
  • mozzarella pentru pus deasupra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca:

Pentru piure:

Cartofii ii curatam, spalam si ii taiem cubulete, apoi ii punem la fiert. Dupa ce au fiert ii scurgem de apa si adaugam sarea, untul, laptele si ii pasam pana obtinem un piure. La sfarsit punem si oul si il amestecam bine pana la omogenizare.

Pentru umplutura:

Intr-o tigaie punem putin ulei, punem ceapa verde taiata marunt, dupa cateva minute punem si carnea tocata, amestecand din cand in cand. Dupa ce a scazut apa lasata de la carne, mai adaugam o cana de apa si usturoiul taiat in 4, cand a scazut iar apa, punem bulionul si pasta picanta, potrivim de sare, piper si boia dulce. Mai lasam cateva minute pe foc, apoi lasam sa se racoreasca putin. Scoatem cateii de usturoi si adaugam oul (batut putin int-o bol micut) si putin cascavalul, amestecam pana omogenizam bine totul.

Pentru sosul Bechamel:

Intr-un ibric punem pe foc untul, faina si laptele si amestecam pana se face ca o pasta usor moale, potrivim de sare, piper si nucsoara.

Pentru ansamblare:

Intr-o tava unsa cu unt punem jumatate din cantitatea de piure, apoi 3 sferturi din sosul Bechamel, toata umplutura, restul de piure si cealalta cantitate de sos, iar deasupra presaram putina mozzarella sau cascaval. Dam tava la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra.

Foarte buna alaturi de niste muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi cu carne tocata