De Valentine's Day am fost la Atena unde am mincat o senzationala musaca. Va dati seama ca n-am ratat ocazia de a achizitiona o carte cu retete traditionale grecesti, din care va prezint modul de preparare a unei musaca delicioase
Se curata, se spala vinetele si se taie pe lung, felii subtiri. Se presara sare peste ele si se lasa in strecuratoare.
Se pregateste carnea tocata calind-o in ulei cu ceapa si stingindu-se cu vinul alb sec. Se adauga apoi rosiile curatate de coaja si taiate marunt, sarea, piperul si se lasa la fiert la foc mic pina se absoarbe zeama.
Separat se pune uleiul in tigaie si se prajesc vinetele.
Se pune un strat de vinete prajite in tava si se presara cascaval ras.
Se adauga apoi un strat de carne tocata pregatita ca mai sus si pe deasupra se pune alt strat de vinete, peste care se presara din nou cascaval ras.
La sfirsit, pe deasupra se toarna un strat gros de sos bechamel, astfel incit sa fie acoperita toata suprafata. Se presara din nou cascaval ras pentru a se forma o crusta bine coapta.
1
Pentru varianta cu dovlecei, acestia inlocuiesc vinetele in acelasi mod de preparare.