E clar. Anisoara gateste minunat. Retele ei sint foarte spectaculoase. Urmariti aceasta minitarta cu fructe.
Inainte de a prepara acest aluat e necesar ca toate produsele sa fie foarte reci. intr-un vas se amesteca cu o lingura de lemn foarte minutios margarina cu zaharul pudra, se adauga cite putin ouale, care au fost batute in alt vas cu sare , vanilina si faina cernuta in prealabil. Aceste componente se amesteca bine timp de 2-3 minute si se string bine intr.-un aluat ( nu se framinta bine ca un aluat obisnuit).
Dupa aceea se inveleste bine aluatul intr.-un celofan si se pune in frigider pe vreo 2-3 ore .
In acest timp se prepara crema pentru cosulete si fructele .
Se scoate aluatul odihnit din frigider si se imparte in 15 parti egale. Fiecare bucatica de aluat se apasa bine intre palme si se pune in cosuletele ( formele pt copt) . Aceste cosulete nu se ung cu nimic in prealabil, deoarece aluatul are deajuns grasime.
Se repartizeaza bine aluatul in cosulete si ramasitele se dau deoparte. Cu furculita se fac niste gauri la fundul fiecarul cosulet si se adauga fasole uscata pt ca sa-si mentina forma cosuletul. Se coc in cuptorul incins pina la temperatura de 180 grade timp de 15 minute. Se lasa sa se raceasca vreo 5 minute in formele in care sau copt si dupa aceea se scot cu mare atentie din forme.
Cosuletele se racesc bine, se umple fiecare din ele cu crema preparata, se orneaza cu fructe si se servesc imediat.
Se fierbe laptele, se raceste putin. Intr-un vas aparte se bat ouale cu zaharul, se adauga faina, si undeva 1 pahar de lapte . Se amesteca bine si se toarna in laptele caldut.
Se pune la un foc mic, ca sa fiarba, dar va atrag atentia ca acesta crema se amesteca mereu cu o lingura de lemn, trebuie sa aveti rabdare. Amestecam pina cind se ingroasa.
Se scoate vasul de pe foc si se amesteca inca vreo 3 minute bine. In crema calduta se adauga untul, vanilina si sucul de lamie si se bat bine cu mixerul . Se acopera bine si se lasa la racit in frigider.