Minisufleuri cu ierburi aromatice și parmezan

de Pur_si_simplu_papa_bun in Aperitive / Garnituri, 25 Ian 2012 | 3041 vizualizari

 

Reteța aceasta am făcut-o sâmbătă și vă spun că e ideală pentru o gustare caldă de weekend sau când vă vin musafiri. Sunt pufoase, intens aromate și se fac în doi timpi și trei mișcări :))!

 

INGREDIENTE

  • • 200 g făină
  • • 4 linguri de parmezan
  • • 5 ouă
  • • 350 ml lapte
  • • cimbru uscat
  • • frunze de rozmarin tocate
  • • sare și piper
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minisufleuri cu ierburi aromatice și parmezan:

Pentru început am pornit cuptorul pus pe 200 grade Celsius, apoi într-un bol mai mare am bătut ouăle întregi până își dublează volumul. Am adăugat făina, parmezanul și laptele, treptat, amestecând cu telul pentru a nu se face cocoloașe. Consistența aluatului trebuie să fie a unei smântâni care curge. La final am adăugat ierburile, sarea și piperul. În tava de brioșe se toarnă câte un strop de ulei în fiecare locaș.

Eu am pus prea mult ulei în fiecare gaură a tăvii și în cuptor a dat pe dinafară și am umplut casa de fum :))). Deci respectați stropul de ulei menționat mai sus și nu repetați greșeala mea.Tava cu ulei se pune în cuptorul încins pentru 5 minute, apoi se scoate cu grijă și se toarnă repede aluatul în fiecare locaș al tăvii, încât să urce până la două treimi din înălțimea găurii.

Se pune tava la cuptor și se coc sufleurile cam 20 minute până devin pufoase și rumenite.

La final trebuie să le lăsați în cuptor cu focul stins până aproape se răcește cuptorul, astfel riscul de a se lăsa scade considerabil. Eu dacă am pus ulei mai mult la început și a dat pe dinafară în timpul coacerii am fost nevoită să le scot din cuptor și astfel că frumusețile mele s-au dezumflat. Chiar dacă nu și-au păstrat forma sunt absolut delicioase! Am presărat parmezan peste ele și le-am savurat bucățică cu bucățică :)).

 

TIPS-URI

1

Trebuie doar să aveți grijă să țineți ușa cuptorului închisă tot timpul cât minisufleurile sunt înăuntru.

Daca ti-a placut reteta noastra "Minisufleuri cu ierburi aromatice și parmezan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Pur_si_simplu_papa_bun 1

26.01.2012, 20:33

Ma bucur ca v-au placut sufleurile mele chiar si numai din poze!!

mihaelar63 1

08.02.2012, 22:22

Atat de delicate

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 10:35

delicios

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Orez sârbesc