Minieclere cu ciocolata

de dakris in Prajituri, 6 Apr 2012 | 10396 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente pt cca 50 minieclere.
  • Aluat
  • 6 oua
  • 500 ml apa
  • 250 g unt/margarina
  • 50 g zahar tos
  • 360 g faina
  • un praf de sare
  • Umplutura
  • 2 plicuri praf de budinca cu gust de ciocolata neagra
  • 1 l lapte
  • 8 linguri zahar
  • Pentru glazura
  • 150 g ciocolata (cu lapte )
  • 80g unt/ margarina
  • 3 linguri lapte
  • 1 lingura cacao
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minieclere cu ciocolata:

Aluatul : Apa, untul, zahatul si sarea se pun intr-o cratita pe foc. Cand incep sa fiarba si untul s-a topit se adauga faina toata odata si se amesteca iute cu un tel ori cu mixerul. Apoi se lasa la racit.

Peste aluatul rece (poate fi si caldut, nu fierbinte!) se incorporeaza ouale treptat, unul cate unul. Se pune aluatul in tava tapetata cu hartie de copt cu ajutorul unui sprit modeland cu acesta „betisoare” de cca 5-6 cm lungime cu 3-4 cm intre ele. Se coc 15 min la foc iute, apoi la foc mediu pana se rumenesc. Dupa ce s-au racit se taie si se umplu cu crema calduta.

Umplutura : Budinca se prepara conform indicatiilor de pe plic.

Glazura: Ciocolata rupta bucatele cu margarina si laptele se pun intr-o craticioara si se topesc la bain-marie, apoi se adauga 1 lingura de cacao amestecand bine cu un tel sa nu ramana cocoloase.

Se scufunda pe jumatate eclerele (umplute deja) si se aseaza pe un platou. Se servesc dupa min 1 ora, timp in care se tin la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Minieclere cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Choux a la creme cu vanilie si ciocolata