Mi-a facut mama cadou doua forme de silicon. A fost o surpriza minunata :D si acum le-am folosit prima data!
Incalzim cuptorul la 190C si ungem formele cu ulei.
Amestecam faina cu praful de copt, sarea, scortisoara, nucsoara si zaharul vanilinat. Apoi rasturnam capsunile si le acoperim bine cu faina amestecand cu grija sa nu le zdrobim.
Ouale se mixeaza cu zaharul pana cand se deschid la culoare si isi maresc putin volumul. Apoi adaugam untul, laptele si esenta de vanilie. Inglobam amestecul de faina amestecand cu lingura, doar pana cand se omogenizeaza aproape de tot.
Turnam din compozitie in forme, aproape pana sus. Dam focul mare, la 200C, in primele 15min, apoi inapoi la 190C. Le tinem in cuptor pana cand trec testul scobitorii, cca 40min.
1
Nu folositi deloc mixerul cand puneti faina. Aluatul nu trebuie amestecat energic, doar usor si nu va chinuiti sa scapati de orice mica farama de faina, veti avea un aluat greu, glodos dupa copt.