facute la cererea mamicutei mele dragi.......
Am folosit hartii de copt cu diametru de 8 cm, trebui folosite cat mai late..:p
Prepararea aluatului:
Pe tot parcursul prepararii se folosesc paletele verticale sau se amesteca de jos in sus.
Laptele se incalzeste, se pune peste unt, se adauga zaharul si se bate bine pana se topeste zaharul.
Se adauga galbenusurile si iaurtul amestecandu-se bine.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se incorporeaza in restul compozitiei.
Praful de copt se stinge in zeama de la o jumatate de lamaie si se incorporeaza in compozitie impreuna cu coaja de lamaie.
Se toarna faina, treptat, si se amesteca bine. Aluatul trebuie sa fie un pic mai consistent fata de cel de la chec. Daca vedeti ca este prea moala mai adaugati faina.
Cuptorul trebuie sa fie incins bine si apoi se da la foc mediu.
Pe o tava se aseaza formele de hartie si se toarna-n ele cate o lingura si jumatate din aluat.
Tava se pune pe ultimul rand de sus al cuptorului si se lasa la foc mic pana se coc. Se face testul cu scobitoarea.
Prepararea cremei:
O preparam in timp ce sunt tartele la cuptor.
Intr-o craticioara se pune untul la topit impreuna cu glucoza.
Cand glucoza este aproape topita adaugam ciocolata.
Amestecam intruna pana cand se topesc bine.
Cand tartele sunt gata le scoatem si cat sunt fierbinti turnam cate o lingurita din crema de ciocolata in mijlocul tartei, pentru a intra in coca ciocolata.
Se lasa la racit si de abia apoi se devoreaza.
Pofta buna!