Mini-placinte cu carne de pui, ceapa si tarhon

de laylalala in Pui, 18 Mai 2010 | 8756 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 375 gr aluat foietaj
  • ulei de masline
  • 2 pulpe de pui + 2 piepti de pui, taiate in cubulete
  • 3 fire de ceapa verde, tocata
  • 1 lingura otet
  • 125 ml vin alb
  • 200 gr smantana grasa
  • 1 lingurita faina de malai amestecata cu 1 lingura apa
  • 2 lingurite frunze uscate si maruntite de tarhon
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-placinte cu carne de pui, ceapa si tarhon:

Incalzeste cuptorul la 200ºC.Taie 4 cercuri din aluat, atat de mari incat sa acopere gura a 4 boluri mici termorezistente, dar sa fie mai mari cu 1-2 cm decat bolurile.Pastreaza-le la frigider.
Incalzeste 2 linguri ulei intr-o tigaie.Condimenteaza puiul, prajeste-l putin pe toate partile, scoate-l din tigaie si pune-l deoparte.Adauga ceapa si prajeste-o pana ce devine aurie, aprox.8 minute.Adauga otetul, redu focul la jumatate, si adauga puiul, vinul, smantana, amestecul cu faina de malai si tarhonul.Prajeste-le timp de 5 minute.Imparte acest amestec in cele 4 boluri.Uda gura bolurilor cu apa si aseaza cercurile de aluat deasupra, apasandu-le la margini.Fa o mica taieteura in centrul fiecarui cerc pentru a lasa aburii sa iasa in timpul coacerii.Pune-le la copt 20-30 minute, pana ce aluatul devine auriu-maroniu.Lasa placintelele sa se raceasca 5 minute inainte de a le servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-placinte cu carne de pui, ceapa si tarhon" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe umplute, la cuptor, cu cartofi molcomi