Mini cozonaci cu Nutella

de divainbucatarie in Dulciuri, 13 Dec 2010 | 6455 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • (pentru 36 buc.)
  • 1 kg faina
  • 500 ml lapte
  • 1 pachet de unt/margarina
  • 50 g drojdie
  • 400 g zahar
  • 200 g nutela
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5 oua
  • 1 praf sare
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • coaja la o lamaie
  • 1 lingura esenta de rom
Portii: 36
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini cozonaci cu Nutella:

Pentru a pregati aluatul procedam exact ca cozonacul cu nuca postat acum 2 zile.

Intr-un vas pregatim faina, amestecata cu praful de sare. Intr-o cana pregatim maiaua: punem punem putin lapte caldut, drojdia, o lingura de zahar si una de faina. Le amestecam si lasam sa creasca cam 10 min. Intre timp separam ouale si punem restul de lapte la incalzit. Frecam galbenusurile cu zaharul pana se devin ca o crema. Adaugam zeama de lamaie, coaja de la lamaie si amestecam. Batem si albusurile pana devin o spuma tare.Turnam apoi laptele foarte cald peste galbenusuri si omogenizam compozitia. Punem maiaua in faina si amestecam. Incorporam cate putin galbenusurile cu lapte, apoi albusul batut spuma si la sfarsit esenta de rom. Cat timp amestecam aluatul punem untul sa se topeasca. Turnam apoi untul topit si framantam aluatul pana nu se mai lipeste de maini.Presarm putina faina, acoperim vasul cu un prosop si il tinem intr-un loc cald pana creste in volum (cel putin dublu).

Impartim aluatul in 2 sau 3 bucati, si il intindem pe o planseta unsa cu ulei sau unt topit. Peste acesta vom pune ciocolata topita sau nutela.Punem cozonacul in forme de briose (mai mari) si il lasam inca 10-15 minute sa creasca.Dam cozonacii la cuptorul preancalzit la 180° pentru 45 minute. Cand ii scoatem din cuptor ii ungem cu ou si pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini cozonaci cu Nutella" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lemon cake glazurat