Aceasta reteta am invatat-o nu cu mult timp in urma ,la o pizzerie din zona Romei, unde am lucrat. Chiar daca nu iubesc mult pizza de prin partile Romei, cate ceva tot mi-a ramas si mi-am propus sa reproduc si eu acasa.
O zi calduruoasa, numai buna de dat drumul cuptorului :))))))
Pentru inceput se pregateste aluatul,intr-un vas incapator se pune faina ,se amesteca cu sare,intr-un pahar se amesteca drojdia cu zahar si apap calda ,si se lasa putin.Apa se toarna peste faina si se amesteca bine ,se pune si uleiul si se framanta ,aluatul se lasa la crescut acoperit cu un prosop.
Intre timp intr-un robot de bucatarie se triteaza jambonul,mozzarella ,se pun intr-un vas,dupa care se mixeaza putin si ricotta cu parmezan ras si ulei de masline. Toate ingredientele se amesteca bine intre ele ,se potriveste de sare si piper si se da la rece.
Aluautul crescut se transfera pe masa de lucru ,se indinde o foaie cu mainile ,dupa care se decupeaza cercuri ,potrivite ,fiecare cerc se modeleaza dupa care se pune 1/2 lingura de compozitie,se inchide in semiluna si se sigileaza bine ,presand pe margini,se aseaza in tava tapetata si se ung foarte bine cu ou ,deasupra se presoara parmezan ras .Se dau la cuptor 200° pana se rumenesc bine.Se servesc ca aperitiv,gustare sau cum va doriti voi alaturi de bere rece si voie buna .
Pofta buna!
1
Puteti folosi ce umplutura va place mai mult sau ce gasiti prin frigider.