Mini amandine

de Constelatialeu in Prajituri, 8 Mar 2014 | 9054 vizualizari

 

Pentru ca este o zi deosebita,ziua noastra ,a tuturor femeilor,m-am gandit ca ar da bine niste mini amandine.Mini ,ca sa ne ajunga si sa nu ne ingrasam.....
La multi ani ! Sa fim iubite,stimate si pretuite.

 

INGREDIENTE

Blat

  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • 20 g cacao
  • 8 linguri faina

Sirop

  • 400 ml apa
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri capuccino ciocolata
  • 1 fiola esenta rom

Crema

  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar pudra
  • 400 g unt ,65% grasime
  • 3 linguri cacao

Glazura

  • 1 borcan 400 g serbet afine
Portii: 60
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini amandine:

Blat:

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare,apoi adaugam zaharul si continuam sa batem pana obtinem o bezea tare.Adaugam apa si continuam sa mixam.Separat galbenusurile impreuna cu uleiul le mixam pana isi dubleaza volumul,apoi le incorporam in albusuri.Faina si cacaoa le amestecam si incorporam in compozitia de mai sus cu miscari de jos in sus,pana se omogenizeaza bine.Tapetam cu hartie de copt o tava 35/25 cm,turnam compozitia in tava,o nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Se lasa la racit si apoi se taie in doua.Eu mai intai am taiat pe jumatate blatul si apoi l-am sectionat ca sa pot manevra mai usor.

Sirop:

Apa cu zahaul sa dea in clocot,se adauga capuccino si la final esenta de rom.Se lasa la racit

Crema:

Untul impreuna cu zaharul farin se amesteca pana devine o crema spumoasa.Se adauga galbenusurile si la final cacaoa.

Glazura : Ca sa putem manevra serbetul,asezam borcanul intr-un ibric cu apa si il punem pe foc pana incepe sa curga serbetul.

Asamblare:

Se aseaza pe o tava prima foaie de blat se siropeaza,apoi se aseaza crema peste el ( oprim putina crema pentru ornat),apoi asezam cealalta foaie de blat,deasemenea insiropata.Portionam in bucatele mici ,60 mi-au iesit,Apoi le glazuram cu serbetul incalzit.Dupa ce s-a racit serbetul ornam cu crema fiecare mini amandina.

TIPS-URI

1

daca nu suportati galbenusurile crude in crema ,puteti sa le puneti pe baie de abur,impreuna cu cacaoa si o lingurita de lapte,pana se ingroasa si apoi le incorporati in unt

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini amandine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Braduti