Minciunele (uscatele sau scovergi) sunt un deset rapid. Tin foarte mult timp si sunt mai bune odata cu trecerea timpului.
Se pun toate componentele intr-un castron si se amesteca bine. Din zaharul pudra se opreste jumatate pentru pudrat la urma. Se adauga treptat faina si se amesteca pana cand devine o compozitie omogena si potrivit de moale. Se pune pe planseta presarata cu faina si se intinde cu sucitorul o foaie groasa de 1/2 cm. Se taie fasii lungi de 10-12 cm si late de 2-3 cm, se face o crestatura pe mijlocul fiecareia in lung, in care se introduce unul din capetele fasiei, scotandu-se pe partea cealalta, capatand astfel aspect de fundulita. Se prajesc pe rand, intr-o tigaie adanca cu ulei mai mult si bine incins. Cand capata o culoare aurie sunt gata si se scot cu o spumiera de sarma. Se pun pe o hartie alba, de preferat servetel, si dupa ce s-au racit se pudreaza cu zahar vanilat si se seaza pe un platou rotund.
Pofta buna!