Ai mei au servit cu asa pofta de parca nu au mancat mamaliguta in viata lor .:)))
Si , nu pot uita sa mentionez ca farfuria o am de la bunica si cusatura de la mama . Sper sa-mi poarte noroc la concurs !!!
Apa se pune la fiert , se sareaza , se adauga untul si se toarna faina de malai in ploaie ,amestecandu-se incontinuu cu un tel .Mamaliga sa fie potrivit de tare .
Kaizerul se taie cubulete si se prajeste intr-o tigaie de teflon pana devine crocant .
Pentru gratinare se foloseste o forma de briose uriase , sase/ tava . Fiecare locas se tapeteaza cu o felie mare de bacon care la coacere va elibera suficienta grasime pentru gratinare .
Se umple forma pe jumatate cu mamaliga , se pune o felie de mozzarella ,apoi se completeaza cu mamaliga . Se incheie cu o lingura de grasime rezultata de la prajirea kaizerului .
Se da tava 15 minute pentru gratinare la cuptorul in prealabil incalzit .
Se acopera tava de briose din mamaliguta cu o alta tava si se rastoarna cu grija .
Serviti mamaliguta gratinata cu miez de lapte , deasupra presarat cu cubulete de kaizer si legume preferate .
1
Noi am avut alaturi si o supa de salata cu smanatana .