au iesit dementiale,ador midiile!!!! am luat reteta de aici,cu mici modificari bineinteles! sa nu va zic ce gust minunat ia dat ghimbirul!!!! http://stilulmeudeviata-jurnal.blogspot.ro/2012/09/scoici-marinate.html
Midiile se curata si se spala foarte bine.Cele care sunt desfacute sau crapate se arunca,nu se mananca!!!!!!Intr-o oala mare,se pune untul cu ulei de masline si ceapa tocata marunt la calit.Se lasa timp de 5 minute.Se adauga condimentele.Intr-un mojar se pune usturoiul pisat,se face pasta impreuna cu ulei de masline,se adauga in oala se caleste putin si se stinge cu vin alb,pana se evapora alcoolul.Se adauga midiile si se acopera cu un capac,se lasa cateva minute sa intre aromele.Intr-un castron se pune smantana cu patrunjelul si se subtiaza cu apa.Se toarna amestecul peste midii,amestecand bine.Se servesc cu paine prajita.