Am mancat eu odata in Ţara moţilor un mic dejun asa de bun si consistent cu cartofi, sunculita de porc, oua, branza, ceapa ..... numai bunatati romanesti. S-a lipit de mine amintirea aceeea pe viata cred, asa ca am incercat sa reproduc asa ceva aici....bineinteles nu au acelasi gust de acasa :x
Cartofii - daca aveti din cei mai mici sunt mai usor de portionat - se curata, se spala si se taie cubulete. Se pun la prajit intr-o tigaie cu ulei incins.
Sunculita se taie cuburi - daca doriti puteti sa taiati soricul si sa-l aruncati - apoi se pune la prajit impreuna cu cartofii pana se rumenesc. Cand sunt gata se scot pe un servetel de bucatarie.
Se spala si se curata ardeiul, apoi se taie felii si se prajeste putin in ulei, cat sa se inmoaie.
Se pun la fiert 250-300 ml apa cu sarea si otetul. Se sparg ouale pe rand intr-o farfurie, apoi le dam incet drumul in apa care clocoteste si le lasam sa fiarba 3-4 minute. Se scot cu o paleta.
Servim totul alaturi de branzica sau cas de oaie, o ceapa taiata si o paine de casa!
Pofta mare!
1
puteti praji si o ceapa feliata alaturi de ardei
2
puteti servi totul alaturi de niste muraturi de casa