A fost o inspiratie de moment ,eram cu gandul la tatal meu (mare pescar),el gatea mereu peste cu mamaliguta si inca gateste .
Condimentam bine pestele, il prajim la foc moderat pe o parte si pe cealalta, apoi cand este aproape gata turnam vinul aromat sau vin alb normal de gatit. Mai lasam un minut si luam tigaia de pe foc.
Separat preparam salsa de usturoi: punem toate ingredientele pt salsa in (iar ma lovesc de ,...jajajaja ,dar am gasit pe internet cum se numeste instrumentul de lemn,adica cel putin in anumite regiuni ale tarii) deci in BATATOAREA DE PISAT usturoiul :D si pisam bine pana se formeaza o pasta. Adaugam smantana si apa si amestecam bine, apoi turnam salsa peste pestele care este inca cald .
Intre timp preparam si mamaliguta cu unt ,dupa cum stim cu toti ,se pune apa cu sarea la foc pana da in clocot ,apoi reducem focul si turnam faina de malai treptat si amestecam mereu pana fierbe faina,(noua ne place mai moale asa ca nu am pus multa faina si asa a fiert mai repede)cand este aproape fiarta am adaugat untul si am mai lasat-o putin.Se serveste cald alaturi de un pahar de vin alb .