Mere in aluat

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 1 Noi 2011 | 5523 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 110 ml lapte
  • 170 g faina
  • 5 g praf de copt
  • Esenta de vanilie
  • 4 mere
  • Zeama de lamaie
  •  Sos caramel:
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  •  Sos smanatana:
  • 50 g smantana acra
  • 50 ml smantana dulce
  • 1 lingurita rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere in aluat:

Ouale se mixeaza cu zaharul si vanilia, apoi se adauga uleiul, laptele si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne in copmpozitia lichida.

Merele se curata de coaja si se scoate casuta semintelor; se stropesc cu zeama de lamaie si se taie felii groase (~1,5 - 2 cm).

Intr-o tigaie se pune ulei si se incinge bine; feliile de mere se trec prin aluat si se pun in ulei incins. Se intoarc pe ambele parti si se rumenesc, apoi se scot  pe servetele pentru a absorbii surplusul de ulei.

Sos caramel:

Zaharul se topeste la foc mic pana are o culoare aramie, apoi se adauga untul si se amesteca energic; la sfarsit se adauga frisca lichida si se mai tine 1 minut pe foc pana se ingroase putin.

Sos de smanatana:

Smantana acra se amesteca cu smantana dulce, lichida si romul; se omogenizeaza. Merele se servesc cu sosul caramel si sosul de smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere in aluat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (22)

Angelina_Elena 1

03.11.2011, 17:59

ce bine arata

marianascarlat 1

03.11.2011, 20:40

Frumusico, gatesti nemaipomenit!
Felicitari!
Mi-ai facut o pofta de ceva dulce.....

MIUTA 1

04.11.2011, 00:49

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu scortisoara si mere