Aveam eu cam multe idei de dulce pentru week-end,aşa că m-am gândit să combin măcar două dintre ele.Am făcut mai multă com poziţie de aluat ca sa ajungă pen tru melcişori dar şi pentru coroniţă.Ne-au plăcut la fel de mult ambele variante,drept dovadă că nu au mai rămas nici măcar firmituri până seara. Nu daţi cu pietre,că vă las reţeta să faceţi şi voi,că eu nu ştiu când mai am timp.
Pentru aluat:
Pentru melcisori mai avem nevoie de:
Pentru coroniţă mai avem nevoie de:
Mai avem nevoie de:
Am topit untul si l-am lasat sa se raceasca.
Faina am amestecat-o cu sarea si zaharul,am pastrat o lingurita de zahar pentru drojdie.
Am facut o adancitura în faina,am pus lingurita de zahar,drojdia uscata si apa calduta.
Am amestecat usor tragând si putina faina.
Am lasat sa dospeasca drojdia.
Am pus ouale si am început sa framânt cu laptele caldut.
La final am adaugat si un tul topit.
Am framântat pâna am pbtinut o coca elastica care s-a dezlipit de pe vas .
Am acoperit cu un prosop curat si am lasat la dospit.
Dupa ce coca a dospit,am împartit aluatul pentru 8 melcisiori si pentru coronita.
Pentru melcisiori am întins fiecare bucata,dându-i o forma elipsoidala,am uns fiecare bucata cu untul moale amestecat cu zaharul pudra,am presarat scortisoara si zahar brun,am taiat fâsii asa cum se vede în poza,lasând capatul nedecupat.
Am rulat oarecum oblic fâsia si apoi i-am dat forma unui melc.
Am pus melci în tava si i-am mai lasat sa dospeasca pâna am încalzit cuptorul .
Am uns cu galbenus amestecat cu lapte si am presarat zahar brun.
Am pus la cuptor pentru 30 de minute.
Pentru glazura am amestecat zaharul pudra cu apa rece pâna am obtinut o pasta groasa.
Am presarat pe melci când i-am scos din cuptor.
Pentru coronita,am întins o foaie dreprunghiulara,am pus deasupra dulceata de vişine precum si vişinele scurse bine de sirop.
Am rulat foaia,apoi am pus-o într-o tava rotunda cu pereti detasabili,dându-i forma de coronita.
Am lasat-o sa mai dospeasca în tava cât s-au copt melcisori.
Am uns cu galbenus deasupra si am pus la cuptor pentru 45 de minute.
Am lasat-o sa se raceasca si apoi am scos-o din tava.
Am presarat cu zahar pudra.