Meat pies (Placinte cu carne)

de JustLoveCookin in Aperitive / Garnituri, 26 Noi 2010 | 6525 vizualizari

 

Am mancat pentru prima oara placintzele cu carne in Mallorca si mi-au placut atat de mult incat de atunci caut o reteta care sa ma multumeasca.Aceasta v-o recomand cu caldura.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 350 g faina
  • 60 g unt sau untura
  • 200 ml apa
  • 1 lingurita sare
  • Ingrediente pentru umplutura de carne:
  • 300 g carne de porc taiata cubulete
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 2-3 rosii decojite
  • ulei
  • sare,piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Meat pies (Placinte cu carne):

Incepem cu prepararea umpluturii.

Sotam ceapa in cateva linguri de ulei, apoi adaugam ardeiul gras taiat cubulete si carnea.  Sotam totul si adaugam rosiile decojite taiate si ele cubulete si jumatate de pahar de apa.Amestecam totul,acoperim cu un capac,dam focul la mic si lasam sa se patrunda bine carnea. Carnea e gata cand e bine patrunsa,iar sosul format este dens.Lasam la racit,si apoi umplem formele.Eu am impartit ‘la ochi’ in 8 gramajoare.

Intr-un ibric punem la incalzit apa si untul,iar cand untul s-a topit (nu trebuie sa fiarba,va veti frige) luam de pe foc si turnam peste faina in care am pus si 1 lingurita de sare. Framantam pana obtinem un aluat omogen si elastic , pe care il intindem intr-o foaie de cca 0,4 mm.  Eu am folosit forme de 10 cm in diametru,si mi-au iesit 8 placintele.Deci,va trebui sa avem 16 discuri din care 8 vor fi capace.Punem pe rand aceste discuri in forme,si le modelam putin cu degetele pana ajung la marginea formei,ca in imaginea de mai jos. Umplem si inchidem cu discurile ramase,sigiland bine.

Le taiem in mijloc in forma de X pentru a face drum vaporilor formati in interior. Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30-40 minute (atat a durat la mine) important e ca dupa 20 de minute sa incepeti sa le urmariti,iar cand se rumenesc,sunt gata.Trebuie sa asteptati macar 20 de minute inainte sa le mancati,fiindca se racesc lent datorita compozitiei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Meat pies (Placinte cu carne)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Hummus bil tahini