Mazurek – Un Pic Altfel

de iqphantom in Prajituri, 27 Mar 2013 | 6250 vizualizari

 

Mazurek este o prajitura poloneza care se face de obicei la Pasti sau alte sarbatori si seamana ceva ceva cu o combinatie intre un cheesecake si o pasca.
Reteta originala nu suna exact cum imi placea mie asa ca am adaptat-o.

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 300gr unt sau margarina 60% grasime
  • 525 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 1 praf de copt
  • 3 galbenusuri
  • Umplutura
  • 3 albusuri
  • 200 gr zahar
  • 500 gr branza de vaci
  • 200 ml frisca
  • 1 praf zahar vanilat ( sau esenta)
  • Gem de capsuni ( fructe de padure)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mazurek – Un Pic Altfel:

Aluat:

Toate ingredientele se amesteca pana la obtinerea unui aluat dens dar farimicios.

¾ din aluat se intinde cu mana in tava neunsa cat mai uniform posibil. Se ridica o margine ingusta.

Restul de aluat se pune intr-o punga de nailon si se lasa in congelator.

Umplutura:

Aluatul din tava se unge cu gem.

Se bat albusurile spuma tare cu zahar , se adauga frisca lichida si branza de vaca si se bate in continuare.

Se adauga vanilia.

Crema rezultata se intinde peste stratul de gem.

Se scoate aluatul ramas din congelator si se rade fulgi mari (pe razatoare de branza ) astfel incat sa acopere toata suprafata cremei de branza.

Se coace pe treapta 1 a cuptorului cu gaz 40-45 minute sau pana devine aurie si umplutura se clatina usor.

Rece se pudreaza cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mazurek – Un Pic Altfel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pasca cu branza si ciocolata