pornind de la o reteta a Lianei Filipas, una dintre fetele de pe blogul Bucatrasele vesele, am facuyt aceste martisoare dulci dar fara coloranti, folosind putina sfecla rosie indulcita cu lapte, zahar si vanilie.Au iesit de un roz dragalas nu rosii cum speram eu insa foarte pufoase si deosebit de gustoase.
Se freaca spuma untul cu galbenusul si zaharul si esenta de vanilie.Apoi se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si se fac 2 bile.Facem piureul de sfecla dand pe razatoare sfecla si apoi amestecand cu laptele, esneta de vanilie si zaharul se paseaza.Se strecoara 4 linguride zema care se adauga in jumatate din aluat, una din bile.Se famanta bine folosind inca putina faina ca sa nu se lipeasca.Se fac apoi diverse modele, rasucind bentite de lauiat intre palme si incrucisandu-le.Se coc la cuptorul incins in tava cu hartie de copt si la foc mediu cateva minute.