Marmelada de portocale

de Pasiune pentru bucatarie in Dulceata / Gem, 20 Sep 2010 | 11354 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • * 800 g portocale
  • * 1 kg zahar
  • * 750 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Marmelada de portocale:

1. Portocalele se curata de coaja(lasand un strat subtire din partea alba) si se pun intr-un vas cu apa rece astfel incat sa le acopere si se lasa 24 de ore(sau peste noapte)A doua zi se pune intr-o cratita 750 ml apa si un kg de zahar si se fierbe siropul 15 min,apoi se adauga portocalele feliate si se mai fierbe 20 de min.Se scot feliile de portocale,se paseaza cu blenderul si se pun in oala.Se fierbe la foc mic pana scade cel putin jumatate din cantitatea initiala.

Puteti verifica daca marmelada este gata punand cateva picaturi pe farfurie(daca atunci cand se raceste nu curge este gata).La sfarsit am adaugat un varf de cutit de conservant si am omogenizat.Marmelada se pune in borcane,se pune un ciolofan,se infileteaza capacul,se intoarce borcanul si se pun in camara

Cantitate
1x720 g,1x320 g

Daca ti-a placut reteta noastra "Marmelada de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

jolygina 1

21.09.2010, 02:06

ce bine arata felicitari

Laly 1

21.09.2010, 17:48

Din asta nu am facut,asa ca o sa iau de la tine o feliuta

Corinuta 1

26.09.2010, 00:28

dai un borcanel?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de portocale cu ghimbir