Asa cum arata si titlul, postarea de azi se indreapta cu precadere spre copii--nu ca n-ar fi si pe placul adultilor:). Fiind mereu in cautare de noi idei si combinatii care sa-l atraga pe Sclifosila, am realizat aceste minunate margarete in care i-am ascuns ciupercutele, asa, sa nu-si dea seama...ca altfel, le cam scoate din farfurie:)) Si ca sa fie tacamul complet, am adaugat si niste masline negre, care in starea lor naturala parca sunt pietre ce i se opresc in gat in permanenta:))
Daca aveti si voi asa ceva pe-acasa (atat copii, cat si pietre-masline:) ar fi o idee buna sa incercati si voi reteta...la mine a mers la fix si m-a impulsionat sa continui cu inventiile!
Intai formam aluatul de taietei dintr-un ou, 2-3 linguri apa, 1 praf de sare si faina. Framantam aluatul si-l lasam sa se odihneasca 30 min.
Intre timp, preparam umplutura: punem in mixer ciupercile taiate bucati, maslinele curatate de samburi si feliate, 1 ou, seminte de marar, sare, piper. Mixam pana devine o pasta moale. Lasam deoparte.
Razuim cascavalul pe razatoarea fina. Lasam deoparte
Preparam sosul: mixam rosiile, ardeiul gras, usturoiul si condimentele.Lasam deoparte.
Luam aluatul de taietei si-l intindem in foaie fina. Decupam margaretele, cu ajutorul unui decupator de fursecuri. Pe jumatate din margarete, punem 1 lingurita mica umplutura de ciuperci cu masline, iar deasupra putin cascaval ras. Lipim deasupra margaretele ramase. Pt. o mai mare siguranta, sigilam marginile florilor cu apa (eu chiar am apasat putin marginile florilor, formand petalele). In final, floricelele mele aratau ca niste pernute frumoase.
Pregatim steamerul: punem in primul compartiment vasul special pt. fiert orez, in care turnam sosul de rosii, iar in celelalte doua compartimente repartizam margaretele. Setam aparatul pe 20 minute.
Scoatem margaretele intr-un bol si turnam sosul de rosii deasupra. Lasam 10 minute sa se patrunda.
Servim caldute, eventual cu putin cascaval deasupra.