Margarete cu ciuperci si sos rosu--reteta la steamer pentru copii

de adnia in Mancare copii, 8 Sep 2013 | 5353 vizualizari

 

Asa cum arata si titlul, postarea de azi se indreapta cu precadere spre copii--nu ca n-ar fi si pe placul adultilor:). Fiind mereu in cautare de noi idei si combinatii care sa-l atraga pe Sclifosila, am realizat aceste minunate margarete in care i-am ascuns ciupercutele, asa, sa nu-si dea seama...ca altfel, le cam scoate din farfurie:)) Si ca sa fie tacamul complet, am adaugat si niste masline negre, care in starea lor naturala parca sunt pietre ce i se opresc in gat in permanenta:))
Daca aveti si voi asa ceva pe-acasa (atat copii, cat si pietre-masline:) ar fi o idee buna sa incercati si voi reteta...la mine a mers la fix si m-a impulsionat sa continui cu inventiile!

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 2-3 linguri apa
  • faina cat cuprinde,
  • Pentru a forma aluatul
  • 2 ciuperci champignon proaspete
  • 6-7 masline mamouth (ideal ar fi fara samburi)
  • 1 fir ceapa verde
  • 1 cubulet cascaval
  • 1 lingura seminte marar (sau marar proaspat)
  • 2 rosii coapte bine
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 catel usturoi
  • sare, piper
  • condimente
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Margarete cu ciuperci si sos rosu--reteta la steamer pentru copii:

 Intai formam aluatul de taietei dintr-un ou, 2-3 linguri apa, 1 praf de sare si faina. Framantam aluatul si-l lasam sa se odihneasca 30 min.
Intre timp, preparam umplutura: punem in mixer ciupercile taiate bucati, maslinele curatate de samburi si feliate, 1 ou, seminte de marar, sare, piper. Mixam pana devine o pasta moale. Lasam deoparte.
Razuim cascavalul pe razatoarea fina. Lasam deoparte
Preparam sosul: mixam rosiile, ardeiul gras, usturoiul si condimentele.Lasam deoparte.
Luam aluatul de taietei si-l intindem in foaie fina. Decupam margaretele, cu ajutorul unui decupator de fursecuri. Pe jumatate din margarete, punem 1 lingurita mica umplutura de ciuperci cu masline, iar deasupra putin cascaval ras. Lipim deasupra margaretele ramase. Pt. o mai mare siguranta, sigilam marginile florilor cu apa (eu chiar am apasat putin marginile florilor, formand petalele). In final, floricelele mele aratau ca niste pernute frumoase.
Pregatim steamerul: punem in primul compartiment vasul special pt. fiert orez, in care turnam sosul de rosii, iar in celelalte doua compartimente repartizam margaretele. Setam aparatul pe 20 minute.
Scoatem margaretele intr-un bol si turnam sosul de rosii deasupra. Lasam 10 minute sa se patrunda.
Servim caldute, eventual cu putin cascaval deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Margarete cu ciuperci si sos rosu--reteta la steamer pentru copii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

diaconta 1

08.09.2013, 22:53

Delicioase margarete

xana 1

09.09.2013, 22:39

Foarte bune!!!

Dana_Retetegg 1

03.11.2013, 21:42

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Compot asortat de sezon