Manti

de Anastasia in Mancaruri cu carne, 10 Feb 2010 | 12086 vizualizari

 

Manti - un fel de mâncare tradiţională de carne, din Asia Centrală, cunoscut sub alte nume ca în China (Baozi) şi Pakistan, alcătuit din carne tocată mărunt în aluat subţire, aburita în cratita pentru manti .

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 2 pahare de faina (200 ml.)
  • ½ pahar apa
  • 1 ou
  • 1 lingurita rasa de sare
  • Pentru umplutura :
  • 300 de grame de carne tocata de vita in amestec cu porc
  • 300 de grame de ceapa taiata marunt
  • 1 lingurita piper negru macinat
  • 1 lingurita sare (potriviti de sare dupa gust)
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Manti:

Aluat :

Se toarna intr-un castron apa cu oul putin batut si sarea, in acest castron se adauga faina cate putin cernand direct in el si, amestecand constant cu o lingura pana incorporam toata faina apoi se framanta putin aluatul pana obtinem un aluat usor de lucrat , daca simtiti ca mai este necesar mai adaugati putina faina .

Umplutura :

Amestecati carnea tocata cu ceapa taiata marunt, piperul si sarea .

Asamblarea :

Intindeti aluatul pe masa infainata intr-o foaie cu grosimea de 2,5 milimetri grosime si taiati cu o cana cerculete cu diametrul de 8~10 cm (sau rulati aluatul intr-un sul si taiati din el bucatele de aluat pe care le veti intinde pe fiecare in parte in cerculete cu diametrul de 8~10 cm) , puneti in centru fiecarui cerculet cate o lingura fara varf de umplutura si impletiti astfel :

1. luati din doua parti si aduceti aluatul spre centru, lipind capetele intre ele peste umplutura ca in poza
2. apoi lipiti capetele formand patru colturi doua cate doua
3. lipiti capetele opuse doua cate doua
4. puneti mantele astfel obtinute pe cercurile unse cu ulei din vasul cu abur si le fierbeti la foc mic in jur de 40 de minute sau la vasele cu abur moderne

Se serveste cu dresing preparat din ceapa taiata rondele cu otet, apa, piper negru si putin zahar dupa gust sau cu smantana .

Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Manti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Snitele de pui cu sos soia