Mâncărică de ghebe în sos de vin

de ionix in Mancaruri de legume, 7 Oct 2010 | 8102 vizualizari

 

Le-am primit pachet din Iasi :p

 

INGREDIENTE

  • 4-5 maini cu ghebe
  • 5-6 catei de usturoi
  • O ceapa mare
  • lingura cu pasta de gogosari
  • Un varf de lingura cu pudra de chilli
  • Doua linguri cu vin rosu demidulce
  • o lingura cu unt
  • Sare dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mâncărică de ghebe în sos de vin:

Ghebele se spala bine si se pun, in apa fierbinte care clocoteste, la fiert. Se lasa pana cand fierb bine, la foc iute.

Intre timp taie ceapa julien si usturoiul felii mai groase Cand ciupercile au fiert, se scurg de apa.

Punem untul la topit intr-o tigaie. Cand s-a topit untul, punem ceapa la calit si usturoiul. Lasam pana se inmoaie putin ceapa si apoi se pun ghebele. Se lasa pana se rumenesc putin ghebele. Se adauga pasta de gogosari si pudra de chilli iar apoi se mai lasa 5 minute. Adaugam vinul si lasam pana scade sosul. Punem sare dupa gust si oprim focul.

Se serveste cu ou prajit, mujdei si mamaliga.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

ciupercile se fierb la foc iute pentru a nu lua apa, asa ele fierb mai bine si mai repede...

Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncărică de ghebe în sos de vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

kamy 1

07.10.2010, 17:45

felicitari senzationaloeu cand ajung...talentata???peste 3-4 ani??ionix??u faci mancare de ciuperci si nu gusti???

ionix 1

07.10.2010, 21:07

fetelor, multumesc...

adry88 1

30.05.2011, 21:27

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca cu cartofi si spanac & blue cheese