Mâncărică de ghebe în sos de vin

de ionix in Mancaruri de legume, 7 Oct 2010 | 8249 vizualizari

 

Le-am primit pachet din Iasi :p

 

INGREDIENTE

  • 4-5 maini cu ghebe
  • 5-6 catei de usturoi
  • O ceapa mare
  • lingura cu pasta de gogosari
  • Un varf de lingura cu pudra de chilli
  • Doua linguri cu vin rosu demidulce
  • o lingura cu unt
  • Sare dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mâncărică de ghebe în sos de vin:

Ghebele se spala bine si se pun, in apa fierbinte care clocoteste, la fiert. Se lasa pana cand fierb bine, la foc iute.

Intre timp taie ceapa julien si usturoiul felii mai groase Cand ciupercile au fiert, se scurg de apa.

Punem untul la topit intr-o tigaie. Cand s-a topit untul, punem ceapa la calit si usturoiul. Lasam pana se inmoaie putin ceapa si apoi se pun ghebele. Se lasa pana se rumenesc putin ghebele. Se adauga pasta de gogosari si pudra de chilli iar apoi se mai lasa 5 minute. Adaugam vinul si lasam pana scade sosul. Punem sare dupa gust si oprim focul.

Se serveste cu ou prajit, mujdei si mamaliga.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

ciupercile se fierb la foc iute pentru a nu lua apa, asa ele fierb mai bine si mai repede...

Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncărică de ghebe în sos de vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

kamy 1

07.10.2010, 17:45

felicitari senzationaloeu cand ajung...talentata???peste 3-4 ani??ionix??u faci mancare de ciuperci si nu gusti???

ionix 1

07.10.2010, 21:07

fetelor, multumesc...

adry88 1

30.05.2011, 21:27

COMENTEAZA

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Drob taranesc de legume