Mancare de praz cu pui si masline

de Brindusa in Pui, 12 Noi 2011 | 14876 vizualizari

 

Prazul face parte, din pacate, din categoria legumelor putin folosite de romani. Eu il folosesc destul de mult, de multe ori in loc de ceapa. De-a lungul timpului am facut supa de praz si chiar praz chinezesc, dar reteta cea mai iubita la noi in casa e prazul cu masline. Se face foarte simplu si rapid, asa ca in mai putin de jumatate de ora puteti sa va delectati cu o farfurie aburinda de mancare bine mirositoare. :)

 

INGREDIENTE

  • 300 g piept de pui, taiat cuburi mai mari
  •  1 kg praz
  • 200 g masline
  • 100 ml vin alb
  • 2 linguri cu pasta de rosii
  • 6 linguri cu ulei de porumb
  • sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de praz cu pui si masline:

  • Curata prazul de 1-2 foi exterioare pana ramane alb si fara pete. Taie frunzele verzi si arunca-le (sau fierbe-le in ciorba, ca sa dea gust bun). Taie prazul alb in felii nu foarte groae.
  • Incalzeste uleiul intr-o tigaie si soteaza carnea, pana ce devine putin aurie. Adauga prazul si soteaza-l si pe el.
  • Pune vinul si lasa la foc mic, pana ce se absoarbe. Adauga maslinele si pasta de rosii. Amesteca bine. Lasa la fiert 5 minute.
  • Potriveste mancarea de sare. 
  • Mananc-o cu mare pofta :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de praz cu pui si masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui la cuptor cu cartofi noi,ceapa verde si dovlecei