Numai buna pentru o zi de post..si nu numai...
Ardeii se pun la copt fie in cuptor pe grilaj,fie intr-o tava,sau cum mai doriti.
ardeii copti se pun intr-un lighean,puneti sare mare pe ei si ii acoperiti cu un capac.
cand s-au racorit putin ii curatati de coaja,si ii asezati intr-un bol ca sa lase zeama.
ceapa se curata,se spala si se taie pestisor.
rosiile li se curata pielita ,apoi se taie cubulete.
intr-o togaie se pune putin ulei la incins.
cand acesta s-a infierbintat adaugati ceapa si o lasati la foc mic ca sa se inmoaie putin.
peste ceapa se pun ardeii ,pe care ii rupeti fasii si indepartati toate semintele.
zeama lasata de acestia se toarna si ea in tigaie.
se invarte de cateva ori si se pun si rosiile taiete.
condimentati cu sare,piper si boia de ardei dulce.
lasati sa fiarba la foc potrivit pana ceapa si rosiile sunt facute bine(daca nu este suficienta zeama,si mancarea nu e gata,se pun cativa stropi apa calda)
la urma se pun cei doi catei de usturoi .
papati cu toata increderea ca e buna !