Maki Sushi cu sparanghel, avocado si somon afumat

de ExploraCuisine in Aperitive / Garnituri, 20 Mai 2011 | 15548 vizualizari

 

Maki sushi reprezinta rulouri de orez invelite in foite din alge de mare uscate numite Nori, si umplute cu diverse legume, peste crud, crab, etc....Fiind un aperitiv light, colorant si foarte apetisant, este preferat de foarte multa lume.

 

INGREDIENTE

  • 1 "covoras" de bamboo   
  • 300 g orez pentru sushi (cu bob mic sau mediu)   
  • 2 linguri otet de orez   
  • 1 lingura zahar   
  • 1/2 lingurita sare 
  • 4 Nori sheets (alge)   
  • 4 fire sparanghel 
  • 100 g file de somon afumat   
  • 1 avocado   
  • 1 ardei rosu (optional pt culoare)   
  • sos de soia   
  • seminte de susan (optional, eu am uitat sa pun)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maki Sushi cu sparanghel, avocado si somon afumat:

Spalam orezul in mai multe ape, de vreo 4 ori, pana cand apa ramane curata. Punem orezul la fiert la foc mare intr-o oala cu apa, cat sa-l depasesca cu vreo 2 cm. Cand orezul incepe sa fiarba, dam focul mic, acoperim cu capac oala si lasam sa fiarba inca 8 minute, fara a ridica capacul de pe oala.(orezul va absorbi toata apa). Dam deoparte orezul si mai lasam inca 10 minute. Dupa 10 minute, il transferam intr-un alt vas, si il acoperim pana cand preparam otetul sau "Sushizu".

Amestecam cele 2 linguri de otet cu 1 lingura de zahar si cu sarea si le punem pe foc sa se incalzeasca bine (fara a fierbe!). Luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Cand s-a racit, amestecam cu orezul usor, cu o lingura de lemn, fara a zdrobi orezul si acoperim cu un capac pana terminam cu umplutura. Curatam si fierbem sparanghelul 3 minute in apa cu sare, dupa care dam sub jet de apa rece, pentru a-i pastra culoarea si fragezimea. Ardeiul il taiem bastonase, la fel ca avocado, iar somonul il taiem fasii subtiri.

Ne pregatim de asamblare:

Asezam covorasul de bamboo pe masa (eu nu am gasit de cumparat langa mine si am folosit ce aveam, de altfel foarte bun), iar peste el, asezam o foaie de alga cu fata lucioasa in jos cu grija, caci sunt foarte fragile. Peste alga punem orez in strat potrivit de gros, apasandu-l usor si lasand o margine de 2 cm libera in partea de sus si cea de jos.(pe lateral va fi complet acoperita alga). Orezul va fi foarte lipicios, asa ca trebuie sa va udati cu apa pe maini tot timpul pentru a-l putea manevra.

In marginea de jos, aproape de noi, asezam somonul, sparanghelul, bastonas de ardei si avocado, toate fiind puse in fata orezului. Cu mare grija, incepem sa rulam alga cu legumele peste orez cu mana, si ajutandu-ne de covoras presam usor ruloul treptat pentru a se lipi bine orezul, (am intors covorasul ca sa se vada din fata cum rulez alga) Cand ajungem la capatul algei, umezim cu putina apa alga pe orizontala pentru a se lipi mai bine alga si mai strangem putin ruloul prin covoras pentru a ne asigura ca ruloul s-a inchis la capete. Et voilà! (mi-au iesit 5 rulouri in total)

Cu un cutit umezit in apa, taiem rulourile bucati mai mici (eu le-am taiat mici ca sa poata fi mancate usor dintr-o imbucatura).

TIPS-URI

1

pot fi folosite diverse umpluturi, in functie de preferinte

Daca ti-a placut reteta noastra "Maki Sushi cu sparanghel, avocado si somon afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

ExploraCuisine 1

22.05.2011, 20:14

Suna tare bine Cris! am mai vrut sa fac ceva cu sparanghel, dar am zis ca e prea mult deocamdata acum cu dulce de leche, ca sunt cele 2 ingrediente pt provocarea "Dulce Romanie" pe care o organizez pe blog Pupici!!

Cris2711 1

22.05.2011, 20:25

Si eu pup,o alta varianta care o preparam este pe Toast punem felie de File de porc rose cu sparanghel si sos olandez,un deliciu

mihaelar63 1

15.06.2011, 09:15

Maki Sushi , ce bune
Felicitari pentru rabdare , eu continui sa cred ca sunt complicat de preparat
Si un altfel de maki:
http://www.youtube.com/watch?v=Z9m9uUA87X8

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aperitive, antreuri, mizilicuri, salate, racituri pentru masa de Craciun si Revelion