Macrou in sos de rosii la cuptor

de epurasha2bb in Peste, 19 Ian 2011 | 21254 vizualizari

 

o mancare sanatoasa

 

INGREDIENTE

  • Macrou congelat 3 bucati
  • 1 morcovas
  • 4 rosioare congelate
  • ulei de masline aromat cu salvie si trufe
  • zeama de lamaie
  • sare
  • piper
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei capia rosu
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou in sos de rosii la cuptor:

Pentru reteta mea de azi am folosit 3 pesti potriviti, congelati, pe care intai i-am decongelat la temperatura camerei, apoi i-am curatat de intestine si am indepartat capetele. Am uns o tava cu ulei si am asezat pestii taiati bucati, cam o treime din peste bucata. Apoi am rasnit sare si piper cu lamaie de la Kotanyi, am pus vreo 2-3 linguri de ulei de masline cu aroma de salvie si am stors si un pic de zeama direct din lamaie. Am bagat la cuptor la foc mic tava si am lasat pana ce a fost aproape gata pestele.

Nu trebuie intors si nu umblam la el. L-am asezat pe tava cu partea cu piele in jos desigur.

Cat pestele se face in cuptor noi pregatim un mic sos de rosii. Eu am avut niste rosii congelate intregi la punga si le-am scos pielitele si le-am tocat marunt, am tocat si o ceapa,  un morcovas si jumatate de ardei capia rosu si le-am calit impreuna putin dupa care am adaugat rosiile tocate asa congelate. Ele au lasat si apa din ele si sucul si au format un sos gustos. Nu a mai fost nevoie sa adaug decat putina sare si piper. Apoi acest sos care iese de un rosu spre portocaliu la culoare se toarna peste pestele din tava dupa care se mai lasa iar la foc mediu cam 10 minute sau mai mult un pic, important e sa scada sosul si sa se imbibe in peste.

Gustul e minunat, culoarea si mai minunata! va garantez ca va va placea si nu e greu de facut!:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou in sos de rosii la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Cris2711 1

13.11.2011, 14:04

rodica_m 1

13.11.2011, 16:21

woow cw culoare si ce idee buna pentru preparare!! multumim pt reteta!

florin_elena5 1

17.11.2011, 18:11

peste

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Macrou afumat