Sincer, n-am avut destula grija cu postul de data asta. Nu i-am dat organismului tot ce ii trebuie si se simte. In post, trebuie sa inlocuim pe cat posibil proteinele din produsele animale cu cele din ciuperci si legumele uscate ca lintea, nautul, fasolea etc. Aveti grija, postul trebuie sa fie in primul rand al sufletului, apoi al trupului. Si postul trupesc nu trebuie privit ca o ocazie sa mai dam jos niste kilograme, ci ca o curatare a organismului dupa toxinele ce s-au adunat pe parcursul anotimpului rece cand l-am "ajutat" sa infrunte frigul cu tot felul de alimente grele.
Spalam lintea in apa rece si o lasam la muiat macar o ora, apoi o punem la fiert in apa cu sare. Cand e gata o scurgem bine.
Calim ceapa tocata marunt, iar cand s-a muiat adaugam ardeiul taiat fasii subtiri si frunzele de dafin. Turnam eventual putina apa peste ardei ca sa evitam "prajirea", sa fiarba pana se inmoaie. Apoi punem lintea, bulionul si usturoiul pisat si lasam sa mai fiarba 5 minute la foc mic. Potrivim gustul de sare si presaram la final cimbru si marar, cate o lingura din fiecare.
1
Eu nu am mai gatit linte pana acum... spuneti-mi si voi, e normal ca din linte rrrrosie sa iasa galbena de tot? A fost colorata artificial?!