Lebar de casa

de Oana in Mezel de casa, 25 Dec 2009 | 79155 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ficat de porc
  • 1 plaman de porc
  • 500 g slanina de porc
  • mat gros de porc
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lebar de casa:

Organele se curata, se spala si se pun la fiert cu sare, boabe de piper si foi de dafin. Se fierb la foc potrivit aproximativ 20 de minute. Se toaca prin masina de tocat impreuna cu slanina cruda. Se framanta bine, se mai adauga sare dupa gust si piper macinat.

Matul se curata de grasime si se spala cu apa si otet. Se limpezeste bine, dupa care se umple cu compozitia de ficat. Matul se umple cu teava de carnati atasata la masina de tocat carne. Se umple mai lejer! Se leaga la capete, se pune la fiert in apa in care au fiert si organele si se inteapa din loc in loc cu un ac. Se fierbe la foc mic 15 minute. Se scoate pe o tava, se pune deasupra un fund de lemn iar deasupra o greutate ca sa se preseze. Se tine la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lebar de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Muschiulet file - mezel