Lavashak

de Mitinita in Dulciuri, 24 Sep 2011 | 5116 vizualizari

 

Daca vreti snack de rontait sanatos, atunci va invit la un challange si o reteta usoara. Lavashakul - fruit leather in engleza-chitongag se zice prin Ardeal (si mai astept si alte denumiri) -este o foaie de fructe uscate la soare sau la cuptor.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 250 gr prune
  • 250 gr zmeura (am folosit congelata)  
  • zahar daca va place mai dulce  
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lavashak:

 

Se curata prunele si se decongeleaza zmeura. 

Se mixeaza cu blenderul vertical,pana se obtine o pasta.Se pot cali putin si apoi mixa,cum va e mai usor. 

Se pune intr-o craticioara si se da la foc mic. 

Se tine pe foc pana se obtine o pasta si lichidul s-a evaporat. 

Daca vi se pare prea acra se mai poate adauga zahar. 

Se ia craticioara de pe foc si se toarna continutul intr-o tava. 

Am folosit una de silicon,dar se poate pune pe o folie. 

Se intinde ca sa fie cat mai subtire si se lasa la soare. S-a uscat intr-o zi,dar depinde cat de groasa e foaia si cat de puternic e soarele. 

Se taie in bucatele si se serveste. 

Se poate usca si la cuptor,cateva ore la foc mic cu usa intredeschisa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lavashak" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

aziz 1

30.09.2011, 18:58

Adina sarea de lamaie cand o scoti din cuptor ca nu trebuie sa se topeasca ci doar sa se lipeasca,eu am pus la cuptor cateva ore(5-6) bune la 50-75 grade

Mitinita 1

30.09.2011, 21:59

mona,multumesc,precis o sa incerc si eu ca mereu cer din comert. Nici eu nu stiu cum ii zice,maruntica mea ii zice serbet

Lau 1

03.10.2011, 14:01

trebuie sa fie bun

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mousse de ciocolata si zmeura