Lasagna cu pui si ciuperci

de alldaycooking in Lasagna, 11 Apr 2012 | 5866 vizualizari

 

O reteta de lasagna foarte buna

 

INGREDIENTE

  • Foi :
  • 300 gr faina + inca putina faina pentru presarat planul de lucru
  • 3 galbenusuri
  • 10 linguri apa
  • Sos rosu:
  • 400 gr ciuperci
  • 350 gr carne de pui tocata
  • 80 gr morcov ras
  • 1 ceapa rosie
  • 200 ml sos de rosii
  • Busuioc
  • Piper macinat
  • Oregano
  • Sare
  • Sos alb:
  • 40 gr unt
  • 30 gr faina
  • 200 ml lapte
  • Nucsoara
  • 50 ml smantana dulce
  • 300 gr cascaval si mozzarela
  • Pentru crusta :
  • 1 ou
  • 2 linguri de smantana

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu pui si ciuperci:

Pentru foile de lasagna am pus faina intr-un castron, am adaugat galbenusurile si apoi treptat cate putina apa. Am framantat pana cand am obtinut o coca elastica si nelipicioasa. Am impartit coca in 5 bile mici. Pe planul de lucru presarat cu putina faina am intins fiecare bila pana cand am obtinut o foaie de marimea tavii in care intentionam sa pregatesc lasagna. Am lasat foile la loc uscat, nesuprapuse pana cand am pregatit restul.

 Ciupercile si ceapa tocate le-am pus la calit in putin ulei.

 Dupa aprox 3 minute am adaugat carnea tocata si apoi morcovul ras.

 Am lasat sa se caleasca impreuna timp de 5 minute, apoi am adaugat sosul de rosii, piper, busuioc, oregano si putina sare. Am lasat sa fiarba pana cand a scazut lichidul.

 Pentru sosul alb am pus sa se incalzeasca untul, am presarat faina si am amestecat cu un tel. Imediat am adaugat laptele si am amestecat energic pentru a nu ramane cocoloase. Cand a inceput sa se ingroase sosul am adaugat faina si am mai lasa doar putin timp pe foc.

 Asamblare:

intr-o tava unsa cu putin ulei am asezat o foaie de lasagna,

 deasupra acesteia am pus 1/4 din sosul rosu

 deasupra acestuia am pus 1/4 din sosul alb si cascaval ras

 Am repetat operatia de mai sus pana cand am terminat sosurile. Deasupra am pus ultima foaie de lasagna, am presarat un amestec de cascaval si mozzarela si apoi oul batut cu smantana.

 Am copt la 180 de grade pana cand s-a rumenit frumos crusta de cascaval.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu piept de pui, ciuperci si sos Bechamel