Lasagna cu legume, branza si nuci caju

de RuxyRux in Lasagna, 15 Noi 2010 | 8571 vizualizari

 

O delicatesa adevarata, care iti incanta pe deplin papilele gustative, mai ales daca esti vegetarian.

 

INGREDIENTE

  • 60 gr unt
  • 450 ml supa de legume( sau apa)
  • 300 ml lapte
  • 1/4 lingurita sare
  • piper negru
  • nucsoara macinata un praf
  • 1 lingura rasa mustar Dijon
  • 125 gr branza Feta
  • 200 gr lasagna proaspete
  • 2 linguri ulei de masline
  • 100 gr nuci caju maruntite la blender
  • 1 dovlecel taiat felii
  • 1 vanata curatata si taiata felii pe lung si apoi jumatati
  • 125 gr ciuperci taiate
  • 1 catel mare de usturoi zdrobit
  • 250 gr ricotta
  • 30 gr parmezan ras
  • frunze proaspete de busuioc pentru ornat( eu nu am avut)        
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu legume, branza si nuci caju:

1. Topim untul intr-o tigaie si adaugam ceapa, o lasam doar sa se inmoaie nu sa se prajeasca. Se adauga faina, se prajeste un minut apoi supa de legume( apa) si laptele. Se amesteca bine sa se uniformizeze. Se adauga, sarea , piperul, mustarul si se mai tine pe foc mic inca doua minute. Se ia de pe foc, se adauga branza feta si se topeste usor....se acopera cu capac si se da deoparte.

2. Se fierb lasagnele se scurg bine. Se incinge uleiul in tigaie si se prajesc nucile caju maruntite 1 minut. Se pun nucile intr-un bol si in aceeasi tigaie se adauga legumele se tin cate doua trei minute pe foc apoi usturoiul si se prajesc rapid inca 2 minute. Se adauga nucile si se iau de pe foc.

3. Se unge o tava( vas) rezistenta la cuptor cu unt, se aseaza un strat de lasagne, deasupra jumatate din branza ricotta si apoi legumele. Se acopera cu o treime din sosul de branza, apoi se repeta straturile terminand cu cel de lasagne. Se toarna restul de sos si se presara parmezan.

Se coace o ora la 180 grade. Se decoreaza dupa dorinta.

Si pofta mare desigur!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu legume, branza si nuci caju" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Lasagna