Lapte de pasare

de adela1981 in Dulciuri, 21 Iul 2012 | 3003 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 1 l lapte
  • 200 gr zahar
  • 1 pastaie de vanilie/ 2-3 plicuri zahar vanilat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare:

Intr-o cratita mai larga se pune la fiert laptele cu putin zahar si cu zaharul vanilat. Se bat albusurile spuma, se adauga jumatate din zaharul ramas si se bat in continuare pana ce spuma s-a intarir bine. Se ia din spuma cu o lingura si se pune la fiert in laptele clocotit. Se lasa sa fiarba cateva secunde pe o parte si pe cealalta, dupa care se scot cu spumiera  intr-un bol mai mare. Galbenusurile se freaca  cu restul de zahar, apoi se toarna laptele peste si se tine pe foc moale, amestecand pana incepe sa se ingroase putin.  Apoi se toarna peste  bulgarii de albus. Se serveste rece! 

Pofta dulce!!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (11)

Sim0na 1

22.07.2012, 13:48

Dulcele preferat al sorei mele.. eu.. nu pot

Lau 1

22.07.2012, 14:00

bun

Ina 1

22.07.2012, 21:46

de cand nu am facut...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lapte de pasare