Lapte condensat indulcit

de _Alina_ in Dulciuri, 11 Iun 2013 | 4899 vizualizari

 

Dupa ce am incercat mai multe retete de lapte condensat si nu m-a multumit niciuna pentru ca iesea ba prea dulce, ba prea gras, ba si dulce si gras, am decis sa-l fac dupa propriul meu gust. Nu vreau nicidecum sa-l laud, dar a iesit fantastic. Fin si echilibrat astea sunt cuvintele are il caracterizeaza. Garantat nu veti mai cumpara vreodata lapte condensat. :)

 

INGREDIENTE

  • 250 g lapte praf
  • 190 g zahar pudra
  • 140 ml apa fierbinte
  • 50 g ulei de palmier
  • 1 g sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte condensat indulcit:

1. Cantarim zaharul, sarea si uleiul de palmier. Le punem in blender si le omogenizam bine.

2. Punem apa la fiert, masuram cantitatea necesara si o turnam in blender, apoi mixam.

3. Turnam laptele praf peste restul ingredientelor din blender si omogenizam.

4. Punem laptele intr-un borcan/vas etans si dam la frigider.

Din cantitatile mentionate ies 600 g lapte condensat.
                                             

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte condensat indulcit" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Felie de lapte – varianta a doua