Kumpir

de Oana in Aperitive / Garnituri, 3 Mai 2009 | 26503 vizualizari

 

Este un fel de mancare turceasca, un cartof copt cu diverse umpluturi. Combina ce-ti place si prepara rapid!

Eu am facut kumpir cu ton si kumpir cu sunca.

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi mari
  • o lingura cu unt
  • sare
  • 1 cutie de ton bucati
  • 4 felii de sunca de praga
  • 1 cutie porumb dulce
  • 3 castraveti murati
  • 1 cutie ciuperci
  • cascaval ras
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kumpir:

Avem nevoie de cativa cartofi mai mari, spalam bine coaja, o uscam cu un prosopel de hartie, apoi invelim cartofii in folie de aluminiu si ii punem in cuptorul incins, la foc potrivit. Trebuie lasati cam o ora, ii verificam cu furculita, daca intra usor in ei inseamna ca s-au copt.

Scoatem tava cu cartofi, desfacem staniolul si taiem cartofii pe jumate, dar nu de tot. Apoi zdrobim miezul cu furculita si il amestecam cu un cubulet de unt si sare.

Ii umplem dupa plac si presaram cascaval desupra.

Dupa ce am ras cascavalul nu mai acoperim cu folie si ii punem iar in cuptor pentru 5 minute, cat sa se topeasca si sa se rumeneasca foarte putin cascavalul. Se servesc fierbinti cu smantana desupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kumpir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Garnitura cartofi Byron