Kourabiedes Kozani (biscoturi)

de Doralinda in Dulciuri, 9 Iun 2013 | 6117 vizualizari

 

Sunt niste biscoturi speciale din zona Kozani, Grecia. Foarte bune alaturi de o cafea (sau ceai).

 

INGREDIENTE

  • 70 gr gris fin
  • 600 gr faina
  • 175 gr zahar
  • 180 ml apa
  • 450 gr unt
  • 2 galbenusuri
  • o lingura bicarbonat dizolvat in 2 linguri de lapte
  • 30 migdale
  • Ptr sirop:
  • 675 gr zahar
  • 480 ml apa
  • o lingura zeama de lamaie
Portii: 60
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kourabiedes Kozani (biscoturi):

Amestecati grisul cu faina si lasati deoparte. Fierbeti zaharul cu apa si lasati sa se raceasca. Bateti untul cu un mixer la viteza rapida pana prinde o culoare deschisa. Adaugati galbenusurile dar fara sa va opriti din mixat unul cate unul. Micsorati viteza si adaugati bicarbonatul dizolvat, siropul alternand cu faina (putin sirop, putina faina, cam tot asa pana se termina). cand compozitia devine mai groasa, inlocuiti batatorul de la mixer cu cel ptr aluat.Compozitia trebuie sa fie moale si usor de manevrat cu mana. Faceti mingi mici si apoi le turtiti putin si punetile intr-o tava acoperita cu hartie de copt.

Migdalele sa fie fara coaja, si puneti cate jumatate pe fiecare biscot. Coaceti in cuptorul preincalzit la 200C (depinde de cuptorul fiecaruia) ptr cca 30 min sau pana au o culoare aurie. Intre timp, preparati siropul prin fierberea ingredientelor ptr cca 5 min. Imediat cand scoate biscoturile, asa calde, punetile in sirop intorcandu-le pe ambele parti, dar atentie, nu lasati prea mult ptr ca risca sa se sparga! Apoi le scoateti usor cu o lingura si le puneti pe un grilaj ca sa se scurga siropul.

Cand s-au racit, le puneti pe o tava. Aceste biscoturi rezista pana la 10 zile.

TIPS-URI

1

Daca nu le vreti cu prea mult sirop, atunci puneti biscoturile pe un grilaj si stropitile cu sirop.

2

Ca sa luati mai usor cojile de pe migdale, tineti-le cateva min in apa fiarta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kourabiedes Kozani (biscoturi)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Mihaela11_jo 1

10.06.2013, 11:59

Deliciosi
Mai ce harnicutza ai fost zilele astea

Doralinda 1

10.06.2013, 12:06

Multumesc frumos Mihaela! Pai, imi cer cei din casa la o cafea, la o gustare de dupa amiaza....

Sim0na 1

10.06.2013, 14:51

Tare sunt curioasa de gust..

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert biscuiti spritati sau biscuitii copilariei