Sunt niste biscoturi speciale din zona Kozani, Grecia. Foarte bune alaturi de o cafea (sau ceai).
Amestecati grisul cu faina si lasati deoparte. Fierbeti zaharul cu apa si lasati sa se raceasca. Bateti untul cu un mixer la viteza rapida pana prinde o culoare deschisa. Adaugati galbenusurile dar fara sa va opriti din mixat unul cate unul. Micsorati viteza si adaugati bicarbonatul dizolvat, siropul alternand cu faina (putin sirop, putina faina, cam tot asa pana se termina). cand compozitia devine mai groasa, inlocuiti batatorul de la mixer cu cel ptr aluat.Compozitia trebuie sa fie moale si usor de manevrat cu mana. Faceti mingi mici si apoi le turtiti putin si punetile intr-o tava acoperita cu hartie de copt.
Migdalele sa fie fara coaja, si puneti cate jumatate pe fiecare biscot. Coaceti in cuptorul preincalzit la 200C (depinde de cuptorul fiecaruia) ptr cca 30 min sau pana au o culoare aurie. Intre timp, preparati siropul prin fierberea ingredientelor ptr cca 5 min. Imediat cand scoate biscoturile, asa calde, punetile in sirop intorcandu-le pe ambele parti, dar atentie, nu lasati prea mult ptr ca risca sa se sparga! Apoi le scoateti usor cu o lingura si le puneti pe un grilaj ca sa se scurga siropul.
Cand s-au racit, le puneti pe o tava. Aceste biscoturi rezista pana la 10 zile.
1
Daca nu le vreti cu prea mult sirop, atunci puneti biscoturile pe un grilaj si stropitile cu sirop.
2
Ca sa luati mai usor cojile de pe migdale, tineti-le cateva min in apa fiarta.