Kolokithopita (placinta cu dovlecei si feta)

de Doralinda in Aperitive / Garnituri, 11 Noi 2012 | 9216 vizualizari

 

In mod normal aceasta placinta se face cu foi de placinta, dar eu o fac doar cand am musafiri, in rest, ptr noi o fac in "regim de urgenta" adica fara foi dar adaug faina la compozitie.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr dovlecei
  • 2 oua
  • 250 gr feta
  • 1 ceasca si jumatate faina
  • jumatate lingurita praf de copt
  • 1 ceasca lapte
  • jumatate ceasca ulei masline
  • jumatate ceapa data prin razatoare
  • O lingurita menta uscata
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kolokithopita (placinta cu dovlecei si feta):

Dovleceii sa dau prin razatoare si se amesteca cu putina sare, ii punem intr-o strecuratoare si lasam la scurs (daca ne grabim, putem sa frecam noi cu mana ca sa se scurga mai repede).

Intr-un bol, amestecam toate ingredientele, apoi turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si presarata cu putina faina. Lasam la cuptorul preincalzit ptr cca 45 min (depinde de cuptor) la 200C ( ptr ca cuptorul meu e puternic, las la 180C )

Lasam sa se raceasca putin, inainte de a taia placinta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Kolokithopita (placinta cu dovlecei si feta)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de dovlecei albi cu carne si carne de pui prajita