Drojdia se desface într-o cana de apa caldã si 1 lingurita de zahar.
Se cerne fãina intr-un castron. În mijlocul moviliþei se face loc pentru zahãr, drojdie si ulei. Apã, se adaugã cât sã iasã un aluat vârtos framantandu-se cam 15-20 min ( asta daca nu aveti masina de paine), dupa care se lasa la dospit in loc caldut.
Se formeaza invartitele dupa modelul de aici http://www.bucataras.ro/retete/7025/briose-daneze.html ( umplutura am folosit nuca si ciocolata rasa amestecate cu putin ulei si 1 lg de zahar) si se pun in tava cu hartie de copt sau unsa si tapetata cu faina ,se lasa inca 10-15, min la crescut ,se ung cu ou si se coc la foc potrivit. La final , optional se pot stropi cu sirop ( 1 cana apa + 4-5 lg zahar)
Reteta preluata de la Radu Anton Roman!( cu mici modificari in modelat!)