ceva bun pentru cei care tin post si in special daca sunt in forme de figurine sunt adorate de piticii mei
Se amesteca uleiul cu apa minerala si praful de copt stins cu zeama de lamaie si apoi punem faina si coaja de lamaie,vanilia. Amestecam bine pana devine un aluat potrivit pt a lucra cu el.Apoi se pune pe masa cu faina si se framanta putin pe masa ,dupa care 3/4 din aluat il punem deoparte iar in sfertul ce a ramas punem cacao si framantam bine sa se incorporeze bine cacaua.
Intindem foaie din aluat alb si la fel si din cel maro si apoi taiem cu diferite forme care se lipesc intre ele cu o ideie de gem nu mult fiindca in momentul coacerii se vor rastuna ,vor aluneca.Se fac formele dorite si se pun in tava tapetata cu faina ,dupa ce sau copt se scot si asa fierbinti se trec prin siropul format din apa ,zahar si esenta de vanilie dupa care se dau prin nuca de cocos,nuca macinata. Bunica mea le mai dadea si prin mac.
Sunt pufoase si foarte gustoase,bunica mea le facea(vb la trecut fiindca nu mai e) de fiecare data in postul Pastelui si al Craciunului