Inghetata de mure

de Criss in Dulciuri, 27 Iul 2016 | 5712 vizualizari

 

N-am fost prea activa in ultima perioada. Stiti voi, vacanta, concediu, vara, lene, etc. Si m-am trezit ca s-au adunat o multime de retete noi, plus restante pe care am uitat sa le postez. Azi vin cu o inghetata delicioasa, numai buna pentru perioada caniculara in care ne aflam.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente: -250 g mure -250 ml iaurt gras -200 ml smantana pentru frisca -4 linguri zahar -zeama de la jumatate de lime
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de mure:

Pentru inghetatele cu iaurt, e recomandat sa se foloseasca un iaurt gras de tipul celui grecesc. (Cel mai bun in opinia mea e cel de la Lidl, cu 10% grasime, sau iaurtul Olympus. Eu am avut iaurt Cedra de la Napolact, cu 6% grasime si a fost foarte bun si acesta. Frisca am folosit 100 ml naturala si 100 ml vegetala, pentru ca din cea naturala am folosit jumatate pentru altceva. Zeama de lime pe langa faptul ca ii da un gust bun inghetatei, impiedica formarea acelor de gheata. 

Asadar, se pun intr-un vas iaurtul, zaharul, zeama de lime si murele si se mixeaza pana cand murele se zdrobesc si zaharul se topeste. Separat se bate frisca pana rezulta o spuma lejera. Nu e nevoie sa fie batuta tare ca si pentru creme. Frisca se adauga peste amestecul de iaurt cu mure, se omogenizeaza, se toarna intr-o caserola de plastic si se pune in congelator pentru minim 3 ore.  Inghetata e cremoasa, fara ace de gheata, delicioasa si foarte usor de facut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Criss 1

28.07.2016, 18:18

Xandrinne 1

29.07.2016, 00:14

Criss 1

29.07.2016, 20:30

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu branza de vaci