Inghetata de cacao

de Bunica in Dulciuri, 5 Iun 2009 | 5851 vizualizari

 

Bunicind doi nepoti frumosi stai si mult in bucatarie, mai ales cind le place inghetata

 

INGREDIENTE

  • 9 linguri de apa
  • 9 linguri de zahar
  • 2-3 linguri de cacao
  • 4 oua
  • 500g. frisca
  • esenta de rom dupa gust
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de cacao:

9linguri de apa, 9 linguri de zahar,2-3 linguri de cacao se pun intr-o cratita de 1l. si se fierb la foc potrivit, amestecandu-se mereu ca sa nu se prinda de cratita, pana se omogenizeaza.

Se lasa putin sa se raceasca si se adauga cele patru galbenusuri pe rand.Albusurile se bat spuma .In albusurile batute se incorporeaza compozitia fiarta(9 linguri apa,9linguri zahar,2-3 linguri cacaosi galbenusurile) amestecandu-se usor,frisca si esenta de rom.

Se pune in casolete si se baga in congelator, asteptand sa fie mancata.Daca doresti  sa poti sa pui si nuca prajita putin in cuptorul aragazului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de cacao" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

Roda 1

06.06.2009, 23:19

Imi place inghetata la nebunie,mai ales cea de cacao sau ciocolata.Meriti 5 furculite.Multumesc pentru aprecieri vis-a-vis de reteta mea.

Bunica 1

07.06.2009, 12:06

Ca sa nu faca ace trebuie scoasa din gongelator si amestecata din cand in cand.

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 16:19

bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]