Inghetata cu zmeura, portocale si ciocolata

de Oana in Dulciuri, 29 Iun 2011 | 4345 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g zmeura
  • o portocala mare
  • 5 linguri zahar brun
  • 3 galbenusuri
  • 350 ml frisca lichida
  • 80 g ciocolata cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu zmeura, portocale si ciocolata:

Zmeura spalata se mixeaza cu o lingura de zahar cu blenderul si apoi se trece piureul prin sita. Portocala se curata de coaja si de partea alba si se mixeaza separat cu o ligura de zahar. Galbenusurile se bat bine cu restul de zahar la bain marie. Cand s-au umflat bine si s-a topit zaharul se impart in doua. Jumatate de compozitie se amesteca cu piureul de zmeura si jumatate cu cel de portocala. Se mai pun putin pe foc pana se ingroasa, apoi se lasa la racit (se pun craticioarele in apa rece). Frisca lichida se bate bine pana se intareste si se imparte in trei. O parte se amesteca cu crema de zmeura, o parte cu crema de portocale si o parte cu ciocolata topita.

In paharele de plastic de unica folosinta se pun alternativ straturi din fiecare crema, dupa plac. Eu l-am avut pe Vlad alaturi si primeam indicatii: "Acum pui zmeura, ciocolata si portocala si acum le pui invers" :))

Se pun paharele la congelator, dupa jumatate de ora se infig si betisoarele si se lasa peste noapte in congelator.

Cand ai pofta de o inghetata cremoasa si racoroasa, scoti paharelul din congelator, il strangi putin in mana si se trage inghetata din paharel. Racorire placuta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu zmeura, portocale si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura RIGO-JANCSI